söndag 27 februari 2011

Skottland!

Jag har varit i Skottland. Det var hur skönt som helst att komma hemifrån. Vi var på 90-årskalas i en liten stad som heter Kelso, som ligger vid gränsen till England. Var jättemysigt och maten var fantastisk. Dagen efter det var vi på promenad i en park och träffade andra delar av grisens familj. På måndagen beslöt vi oss (eftersom jag nu varit i Edinburgh fem gånger) att gå upp till slottet och faktikst gå in. Det var jättehäftigt, men svårt att hänga med i alla svängar i historien. En sak som var himla häftigt var att skottarna back in the day hade en tron i en by som heter Scone. Där man krönte sina kungar och drottningar, men när engelsmännen kom och tog över så snodde de med sig själva sitsen och tog med den till Westminster abbey i London. Det var inte alls längesen skottarna fick tillbaka den och nu finns den på Edinburgh Castle tillsammans med en krona, en spira och ett jättestor svärd. Var väldigt imponerad måste jag säga. Vi kikade även på Mons Meg, the daddy canon! Den väger sex ton och är hur stor som helst!

På promenad i Almondel.

Bild på bron som vi var på på föregående bild.

Ingång till Edinburgh Castle.


Mons Meg, the daddy canon!

Edinburgh Castle är byggd på en gammal vulkan och därifrån har man överblick över hela staden.


För övrigt så träffade vi vänner och hade det bra. Shoppade lite och åt världens godaste sushi! Jag vill ha mer!

Är dock fortfarande besviken att inte Primark finns där. Men stommarna för byggnade har nu kommit upp i Livingston så förhoppningsvis så är det färdigbyggt nästa gång vi åker över.

Jag har ätit haggis också! För er som inte riktigt har koll på vad det är, så kommer här ett utdrag från Wikipedia:

"Haggis is a dish containing sheep's 'pluck' (heartliver and lungs), minced with onionoatmealsuetspices, and salt, mixed with stock, and traditionally simmered in the animal's stomach for approximately three hours. Most modern commercial haggis is prepared in a casing rather than an actual stomach.
Haggis is a kind of sausage, or savoury pudding cooked in a casing of sheep's intestine, as many sausages are. As the 2001 English edition of the Larousse Gastronomique puts it, "Although its description is not immediately appealing, haggis has an excellent nutty texture and delicious savoury flavour".

Tro det eller ej, men det var jättegott!
På återseende!

1 kommentar:

Nurse Poo Hands sa...

haha the daddy canon! hur gjorde du så att bilderna blev sådär?